Etli Mango Salatası

Ganalılar bizim aksimize mangoyu her yerde kullanıyor. Ekmeğin üzerinde, salatada yada etin yanında... Sizinle, bugüne dek yediğim en lezzetli salatalardan birinin tarifini paylaşacağım. Böylece onca leziz yaz meyvesinin yanında eve neden mango almanız gerektiğini de anlayacaksınız. Deneyin, pişman olmama garantisi veriyorum.
Malzemeler:
1 Adet Mango
1 Adet Avokado
5 Yaprak Marul (Kıvırcık tercih edilir)
7 Adet Şeker Domates (Çeri de kullanabilirsiniz)
3 Adet Yeşil Soğan (Tadını seviyorsanız miktarı artırabilirsiniz)
2 Adet Dana Biftek (Büyükse 1 adet de kullanabilirsiniz)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (Eti pişirmek için)
Eve avokado seçerken olgun olmasına dikkat ediyorum. Bu fotoğrafı da içinin ne kadar yumuşak olabileceğini görmeniz için çektim. Olgun olduğu nasıl anlaşılır? Parmağınızla hafifçe bastırdığınızda kabuğu içe doğru çökebiliyorsa o ürün olgun demektir. Çok yumuşamış (çok olgun) olanları ise sos yapmayacaksanız almayın, doğrarken eziliyorlar. 
Sosu için: 3 yemek kaşığı kadar rendelenmiş mango, 3 yemek kaşığı limon, bir tutam kekik ve çok az tuz.
Tarif: Bifteği az yada çok pişmiş olarak damak zevikinize göre tavada pişirin. Bir doğrama tahtasında mangoyu, avokadoyu, marulu ve yeşil soğanı istediğiniz büyüklüklerde dilimleyin. Şeker domatesleri yukarıdan aşağıya doğru (sivri kalacak şekilde) ikiye ayırın ve tüm malzemeleri bir tabağa aktarın. Pişirdiğiniz bifteği verev şekilde kesip salatanın üzerine ekleyin. Sos için kenara ayırdığınız mango dilimini rendeleyip ufak bir kaseye aktarın. Üzerine 3 yemek kaşığı kadar limon suyu, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın. Salatayı tüketeceğiniz zaman sosu da üzerine gezdirin. Bu salata miktarı tek kişi tarafından ana yemek olarak tercih edilebilir. Paylaşılacaksa veya bir başlangıç, orta salatası şeklinde sofraya konacaksa dört kişi rahatlıkla tüketebilir. Afiyet olsun.

Not: Bu salatada yağ kullanmıyoruz! Avokado özel yağ yapısı sayesinde vücutta yağ yakmaya, kilo vermeye (özellikle bel bölgesinde) ve kolestrolü düşürmeye yardım ediyor. Bize de haftanın bazı günleri tüketip keyifle faydalanmak kalıyor :)

Yorumlar