Ganalılar
bizim aksimize mangoyu her yerde kullanıyor. Ekmeğin üzerinde, salatada yada
etin yanında... Sizinle, bugüne dek yediğim en lezzetli salatalardan birinin tarifini
paylaşacağım. Böylece onca leziz yaz meyvesinin yanında eve neden mango almanız
gerektiğini de anlayacaksınız. Deneyin, pişman olmama garantisi veriyorum.
Malzemeler:
1 Adet Mango
1 Adet
Avokado
5 Yaprak
Marul (Kıvırcık tercih edilir)
7 Adet Şeker
Domates (Çeri de kullanabilirsiniz)
3 Adet Yeşil
Soğan (Tadını seviyorsanız miktarı artırabilirsiniz)
2 Adet Dana Biftek (Büyükse 1 adet de kullanabilirsiniz)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (Eti pişirmek için)
Tarif: Bifteği az yada çok pişmiş olarak damak zevikinize göre tavada pişirin. Bir doğrama tahtasında mangoyu, avokadoyu, marulu ve yeşil soğanı istediğiniz büyüklüklerde dilimleyin. Şeker domatesleri yukarıdan aşağıya doğru (sivri kalacak şekilde) ikiye ayırın ve tüm malzemeleri bir tabağa aktarın. Pişirdiğiniz bifteği verev şekilde kesip salatanın üzerine ekleyin. Sos için kenara ayırdığınız mango dilimini rendeleyip ufak bir kaseye aktarın. Üzerine 3 yemek kaşığı kadar limon suyu, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın. Salatayı tüketeceğiniz zaman sosu da üzerine gezdirin. Bu salata miktarı tek kişi tarafından ana yemek olarak tercih edilebilir. Paylaşılacaksa veya bir başlangıç, orta salatası şeklinde sofraya konacaksa dört kişi rahatlıkla tüketebilir. Afiyet olsun.
Not: Bu salatada yağ kullanmıyoruz! Avokado özel yağ yapısı sayesinde vücutta yağ yakmaya, kilo vermeye (özellikle bel bölgesinde) ve kolestrolü düşürmeye yardım ediyor. Bize de haftanın bazı günleri tüketip keyifle faydalanmak kalıyor :)
Yorumlar
Yorum Gönder