Nana Lemonade Tarifi

İlk kez Gana’da içtiğim ve tadıyla beni çok etkileyen bir limonata var. Adı: Nana Lemonade. Nana sözcüğü Gana’nın yerel dilinde şef manasına geliyor. Gerçekten de limonata dünyasının şefi olabilecek kadar güzel ve faydalı. Limonata tarifini Burger&Relish adlı hamburger dükkanının East Legon’daki şubesinden aldım. Gana’ya gelip gidiyorsanız mutlaka tatmalısınız. Hem hamburgerlerinin hem de ev yapımı içeceklerinin büyük mutluluk vereceğini garanti ederim.
Nana Lemonade Malzemeleri (Bir sürahi için)
5 adet limon
7 çorba kaşığı toz şeker
5 dal taze nane
1 şişe maden suyu
3 yemek kaşığı taze zencefil
750 mililitre su

Süsleme İçin
Limon dilimleri, nane yaprakları ve buz
Daha ilk görüşte kupalara vurulduğumu da itiraf etmeliyim. Bu bardaklar "Kuna Loa" diye bir markaya ait ve internet üzerinden Türkiye'ye de sipariş verebiliyorsunuz. Kabartmaları Hawaii'deki ünlü bir Deniz Tanrısı model alınarak yapılmış.

Not: Ganalılar zencefili pek çok yerde bolca kullanıyor. O nedenle bu tarifteki zencefil tadı boğazınızı biraz yakacak. Şayet zencefil yada soda tadını değiştirmek istiyorsanız bu tarifte damak tadınıza göre oynama yapabilirsiniz. Rejimde olanlara da toz şeker yerine bal eklemelerini önerebilirim.

Tarif: Öncelikle ılık 750 mililitre su ile (soğuk olursa kolay karışmaz) 7 çorba kaşığı toz şekeri tamemen eriyene dek karıştırın. İyice yıkanmış 3 limonun kabuklarını rendeleyin ama beyaz kısımlarını almamaya özen gösterin. Ardından taze zencefili de soyup rendeden geçirin. Derin bir kaba taze nane yapraklarını atıp ezin. Üzerine rendelenmiş zencefil ile limon kabuklarını koyun. Aynı kaba limonların suyunu ve şekerli su karışımını da ekleyip buzdolabında 2 saat kadar soğumaya bırakın. İçmek için çıkardığınızda limonatayı süzün ve üzerine soda ekleyip servis yapın. Sodayı en sonunda ekleyin ki asidi kaçmasın. Evde sürahiyi bir seferde bitirecek kadar insan yoksa sodayı her içişte bardağınıza eklemenizi öneririm. Afiyet olsun :) 

Yorumlar