Soğuk Türk Kahvesi Tarifi

Soğuk Kafe Latte güzel şey tamam, ama bugüne dek denemeye bile yeltenmediğimiz Soğuk Türk Kahvesi neden kötü olsun ki? Biz küçükken bazı kış günlerinde sütlü kahve yaparlardı mesela, tadı hala damağımda. Biraz araştırma ve tadım denemelerinden sonra buz gibi soğuk türk kahvesi tarifimle karşınızdayım! Kahveyi makinede yapmaya alışmış ama yazlıkta ayarı bir türlü tutturamamış gençlikten de müjdemi isterim! Kahve köpüklü oldu-olmadı derdine son J
Malzemeler: (Tarif iki kişi içindir)
2 Yemek Kaşığı Türk Kahvesi
2 Yemek Kaşığı Esmer Şeker
100 Mililitre Sıcak Su
100 Mililitre Soğuk Su
200 Mililitre Soğuk Süt
2 Adet Kuru Karanfil
Bolca Buz
Not: Ben hazır badem, vanilya yada fındık şuruplarını kullanmayı sağlıklı bulmadığım için kuru karanfil kullandım. Siz dilerseniz farklı aromalar kullanabilirsiniz. Bu arada doğal seçenek konusunda vanilya çubuğunu da öneririm, eminim o da çok aromatik ve lezzetli olacaktır.
Tarif: İki yemek kaşığı türk kahvesi ile iki yemek kaşığı şekeri bir kaba koyun. Üzerine 100 mililitre sıcak suyu (su gerçekten kaynamış olsun yoksa kahveyi eritemezsiniz) ekleyin. İkisi özdeşleşene kadar karıştırın ve içine iki adet kuru karanfili bırakın. Karışımın üzerine 100 mililitre soğuk su ile 200 mililitre soğuk sütü ekleyin. Buzdolabında tamamen soğuması için kısa bir süre de olsa bekletin ve çıkarınca bardaklarınıza bolca buz koyup servis yapın. Afiyet olsun...

Yorumlar