Soğuk Kafe
Latte güzel şey tamam, ama bugüne dek denemeye bile yeltenmediğimiz Soğuk Türk
Kahvesi neden kötü olsun ki? Biz küçükken bazı kış günlerinde sütlü kahve
yaparlardı mesela, tadı hala damağımda. Biraz araştırma ve tadım denemelerinden
sonra buz gibi soğuk türk kahvesi tarifimle karşınızdayım! Kahveyi makinede
yapmaya alışmış ama yazlıkta ayarı bir türlü tutturamamış gençlikten de müjdemi
isterim! Kahve köpüklü oldu-olmadı derdine son J
Malzemeler: (Tarif iki kişi içindir)
Malzemeler: (Tarif iki kişi içindir)
2 Yemek
Kaşığı Türk Kahvesi
2 Yemek Kaşığı Esmer Şeker
2 Yemek Kaşığı Esmer Şeker
100 Mililitre
Sıcak Su
100 Mililitre
Soğuk Su
200 Mililitre
Soğuk Süt
2 Adet Kuru
Karanfil
Bolca Buz
Bolca Buz
Not: Ben hazır
badem, vanilya yada fındık şuruplarını kullanmayı sağlıklı bulmadığım için kuru
karanfil kullandım. Siz dilerseniz farklı aromalar kullanabilirsiniz. Bu arada
doğal seçenek konusunda vanilya çubuğunu da öneririm, eminim o da çok aromatik
ve lezzetli olacaktır.
Tarif: İki
yemek kaşığı türk kahvesi ile iki yemek kaşığı şekeri bir kaba koyun. Üzerine 100 mililitre sıcak suyu (su
gerçekten kaynamış olsun yoksa kahveyi eritemezsiniz) ekleyin. İkisi
özdeşleşene kadar karıştırın ve içine iki adet kuru karanfili bırakın. Karışımın
üzerine 100 mililitre soğuk su ile 200 mililitre soğuk sütü ekleyin. Buzdolabında
tamamen soğuması için kısa bir süre de olsa bekletin ve çıkarınca
bardaklarınıza bolca buz koyup servis yapın. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder